2013. május 25., szombat

Élmény gyereknapra

Saját készítésű játék, és sok együtt töltött idő

A csemeték többsége gyereknapra valamilyen játékot kap, esetleg elviszik a "mekibe". Ennek természetesen minden gyerek örül, de ha valami többet szeretnél adni neki, valami olyasmit, ami emlékezetes, ajándékozd neki az idődet. Remek program lehet egy délután a cirkuszban, állatkertben, vagy meseparkban. De ha ügyes kezűek vagytok, és még spórolni is szeretnél, készítsetek saját kezűleg valamilyen játékot, amivel aztán akár együtt is játszhattok. A közös játéknál nincs nagyobb öröm a gyerekek számára!

1. Só-liszt gyurma

Már-már klasszikusnak számító saját készítésű játék a házi gyurma, ami környezetbarát, és ha tapétaragasztó nélkül csináljuk, még a gyerek egészségére sem káros. 
A recept:
2:3 arányban keverj össze sót és lisztet. Ehhez adj egy kis olajat (kb fél kilóhoz elég egy kiskanálnyi), vagy tapétaragasztót. Ezután óvatosan adagold hozzá a vizet, hogy ne legyen túl lágy, ragacsos. Nagyon kevés is elég, már összetapad az anyag. Így formázható.
Oszd több részletre, és gyúrj bele ételfestéket, vagy temperát.
Az elkészített remekműveket a sütőben alacsony hőfokon szárítsd ki, így nem büdösödik meg.
 

2. Spatula-kirakó

A pálcikákat rakd egymás mellé, és ragaszd össze egy cellux csíkkal. Fordítsd meg, szalvétával decoupage-old, és ha megszáradt óvatosan szikével vágd szét a pálcák között a képet. Ha jól festesz, saját kezűleg is festhetsz rá valamilyen kedves ábrát. Tartósabb lesz, ha lelakkozod csónak lakkal.


3.Ugrókötél 

Ehhez régi pólókra, esetleg nejlontáskákra vagy zacskókra lesz szükséged.
A pólókat, vagy zacskókat spirálisan vágd fel, hogy egy hosszú csíkot kapj. Az ugrókötél végleges hosszánál kétszer hosszabb csíkokra van szükség, ha rövidebb, varrással, vagy csomózással hosszabbítsd meg. Kösd össze három csík végét, és fond össze. Hogy vastagabb legyen a kötél, három ilyen fonatot újra fonj össze. A végeit tekerd körbe szigetelő szalaggal, hogy jobb fogása legyen, és összetartsa.


4.Saját készítésű csörgő, hogy a legkisebbek se maradjanak ki!

Biztosan észre vetted, hogy a babák mindig olyasmivel szeretnek a legjobban játszani, amire nem is gondolnál, és legkevésbé sem a drága csillogó villogó játékaikkal.
Az egyik legegyszerűbb, és legnagyobb tetszést arató tárgy a műanyag palack. Töltsd fel színes gyöngyökkel, kavicsokkal, vagy vízzel. Minél színesebb, vagy fényesebb, annál jobban fog tetszeni a babának.


Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése