2013. június 13., csütörtök

Saját készítésű fűszertartók country stílusban

 

Fűszertartó dunsztosüvegből

 

A kiürült dunsztosüveg jó szolgálatot tehet, ha az ember szokott befőzni. De mit tegyen, ha nem? Kidobni semmiképp sem szabad! Sok mindent lehet benne tárolni, például a fűszerekhez kimondottan jobb, mint sok erre a célra készült edény, mert légmentesen zár, és nem veszítik el olyan hamar az aromájukat. Könnyű tisztítani, és ha kidekorálod még mutatós is. Saját készítésű ajándéknak is remek!


Hogy mi is az a country stílus? Röviden összefoglalva amerikaian vidékies, kopottas, régies hatású, sok természetes anyag használata (fa, kő, nem műszálas textilek). Természetes színek, kockás, csíkos, virágos minták. Farmer, csipke, fehér, vagy mintás vásznakkal kombinálva. Jellegzetes színei a fehér, pasztell, vagy fáradt kék árnyalatok, piros, és a natúr színek, ehhez társulhatnak még egyéb pasztell színek.


Ehhez a country stílusú fűszertartóhoz az üvegeken kívül még régi farmerra, hobbifestékre, néhány méter szép szalagra, vagy csipkeszegélyre lesz szükséged, és egy univerzális, nagyon erős, üveg ragasztására is alkalmas ragasztóra. Ezt barkácsáruházakban tudod a legkönnyebben beszerezni.

Így készül:

  • Mosd el az üvegeket alaposan.
  • Mérd meg, hogy milyen magas a két legszélesebb pont közötti rész, és hogy mekkora a kerülete.
  • A kapott adatok szerint vágj ki a farmerból egy olyan méretű csíkot, ami éppen körbeéri az üveget, de a ragasztáshoz számolj még plusz egy centit a hosszára. Vágj ki ebből annyit, amennyi üveged van.
  • Szabad kézzel, vagy sablon segítségével rajzold fel a feliratokat grafit ceruzával. Fesd át viszonylag vastagon, majd mielőtt megszáradna, néhányszor óvatosan nyomd rá a farmer egyéb részeit, hogy pecséteket hagyjon. ( Ez a country hatást erősíti, mert kopottas hatást kelt.)
  • Ha megszáradt, a hátoldalára körben tegyél vékonyan ragasztót a szélekre, és szorosan tekerd az üveg köré. A szalagot is néhány ponton beragasztózva rakd a megfelelő helyekre. A farmer széleit ki is rojtozhatod.
  • Várj, míg teljesen megszáradnak, töltsd fel őket, és gyönyörködj bennük. Ezeket az üvegeket nem érdemes a szekrénybe zárni, nyitott polcon szépen mutatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése