2013. június 7., péntek

Egyedi kopogtató koszorúk

Szeretnél saját készítésű, különleges ajtódíszt?

Ha itt a nyár, akkor kerülhet új kopogtató az ajtódra! Most adunk néhány tippet olyan egyedi ajtó dekorációkhoz, amit saját magad is könnyen elkészíthetsz!

 Ajtódísz csipeszekből

Egy mintás kartonból vágj ki egy kört, a csipeszeket fesd le, vagy szalvétával vond be, és csíptesd a kartonra.

Kopogtató parafa dugókból

Ragaszd a dugókat egy koszorú alapra, majd dekoráld termésekkel, száraz virágokkal.

Ernyő koszorú

Koktélos ernyőket körben szúrj bele egy szalma alapba, ragasztóval meg is erősítheted, fűzz fel egy vékony szalagra papír virágokat, és kösd a koszorúra. Kész a Havaii hangulat!

Geometrikus minták

Egy szalma alapot tekerj körbe szorosan szalaggal. Filcből, vagy dekor gumiból  vágj ki geometrikus formákat, és több rétegben ragaszd fel őket a koszorúra úgy, hogy az alsó réteg kilógjon picit.

Fonal kopogtató

Pasztell színű fonalból készíts kis gombolyagokat, és ragaszd fel egy szalma alapra. Ahol lyukas marad, pótold ki kisebb gömbökkel.

Ajtódísz kitűzőkből

A képen egy gyerekszoba ajtajára illő dekoráció látható, de ha a kitűzőket bevonod különböző textilekkel, bejárati ajtóra  is akaszthatod.

Kopogtató zsírkrétákból

Két vastagabb drótot hajts karikába és tekerd körbe vékony szalaggal, de karonpapír kör is megteszi koszorú alapnak. Ragaszd rá körben a krétákat, dekoráld szalaggal, készíts hozzá papírból valamilyen díszt még, de készen is vehetsz műanyag, vagy fa figurákat, és azt is ragaszd rá.

 

Ajtódísz képkeretből

Használaton kívüli színes képkeretre ragassz fel néhány különböző méretű szélforgót. Ezeket elkészítheted kartonból, vagy megveheted készen műanyagból. Készíthetsz hozzá táblát is kartonból, isten hozott felirattal, majd köss rá egy szép szalagot, amivel felakasztod.

 

Koszorú motringból

Sok színes műanyag szalagot olló élével göndöríts be, majd ragaszd fel őket egy koszorúalapra. Akkor szép, ha lelógnak a szálak.

Lufi kopogtató

Szülinapi zsúrra készülhet dekoráció lufiból. Ez most nem a megszokott lufi dekoráció, felfújás nélkül készül, akár a lyukas darabokból is. Egy koszorú alapra ragaszd fel őket körben, de vigyázz, ehhez nem jó a forró ragasztó, mert megolvasztja a lufikat.

Ajtódísz textil maradékból

Ha szoktál varrni, biztos találsz otthon sok ilyen színes anyagmaradékot, de régi pólókból, vásznakból is elkészítheted. Cikkcakk ollóval vágj ki húsz centis csíkokat, köss a közepükre laza csomót, és ragaszd fel körben az alapra.

 

Egy újabb textil koszorú

Szélesebb szalagból, vagy textilből kivágott szélesebb csíkokból készíts kokárdákat úgy, hogy az egyik szélén végig férceled, majd összehúzod, hogy kör alakú legyen. Akkor szép, ha vastag, merev textilből van. Ha már elég sok van, a közepén fűzz át egy vastagabb drótot, és kanyarítsd koszorúvá.

Kopogtató  papírtölcsérekből

Újságokból, vagy színes csomagoló papírokból készíts tölcséreket, és ragaszd körben egy koszorú alapra. Ha csokrokhoz használt műanyag csomagolókból készíted, vízálló lesz. Díszítsd lepkével, vagy szalaggal.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése