2013. május 15., szerda

7 tipp - Levendula dekorációk otthonra

Friss vagy száraz, mindegy. A levendula mindenhogy mutatós.

Ha a levendula mellett döntesz, de nem tudod, hogyan használd, most elleshetsz néhány ötletet. Ma nem az illatosításon lesz a hangsúly, ahogy azt megszokhattuk a levendulával kapcsolatban, hanem a szépségen. Az illat ráadás.

1. Levendula buzogány

Ehhez a dekorációhoz hosszú szárú levendulára van szükség. Közvetlenül a virágok alatt kösd össze szorosan a csokrot, majd a szárakat hajtsd vissza a virágok köré, és újra kösd át felette. A szárát tekerd be valamilyen szép szalaggal. Ez a buzogány jól mutat fejjel lefelé lógatva boltívről, gerendáról, ablakban, vagy az asztal fölött csillárról, kampóról.

 

 2. Szárított csokrok

Ha úgy érzed, hogy nincs jó kézügyességed, egyszerűen vegyél néhány csokor levendulát, és csomagold be  rusztikus papírba, kösd meg rafiával, és tedd régi fa dobozba, kosárkába, szépen díszített üvegbe.


 3.Koszorú, ajtódísz

Készíthetsz száraz  virágos ajtódíszt, vagy asztalra való koszorút. Felakaszthatod ajtóra, falra, vagy leteheted a terasz asztal közepére, és állíthatsz a közepébe egy mécsest, vagy vázát.
Ehhez elég sok levendulára lesz szükséged. Egy szalma koszorú alapra vékony dróttal erősíts fel kisebb kötegeket, haladj soronként körbe úgy, hogy mindig takarják a virágok a szárakat. Ha körbe értél, takard el a találkozást egy szép szalaggal.


Használhatsz többféle száraz virágot váltakozva is.


Ha már gyakorlottabb vagy, variálhatod juta szalaggal is.

 

 4. Levendula szív

Egy vastag drótot hajlíts meg szív alakúra, és a koszorúnál leírt módon rögzítsd a kötegeket. Lentről kezdd a csúcsától, és ha felértél a felső sarokhoz, újra alul kezdd a másik felénél is. Ha kész, a közepéhez, ahol összeérnek a szárak, takard el egy masnival. Ezt is felakaszthatod ajtóra, falra, vagy leteheted asztalra.


 5. levendula gömb

Kilincsre, ablakba, akaszthatod, vagy bárhova, ahol jól mutat. Egy hungarocell, vagy műanyag gömbre van szükséged, de jó lehet egy régi labda is, vagy kiszuperált karácsonyfa dísz. Rögzíts egy akasztót a gömbre, majd kend be ragasztóval, és a lemorzsolt levendula virágba forgasd bele. Csinálhatod több rétegben is, hogy jól befedje mindenhol. Fűzz az akasztóra gyöngyöt, köss rá masnit, készíts bojtot az aljára fonalból, és ragaszd rá azt is.


6. Száraz virág csokrok

Ha unalmasnak találod a levendulát önmagában, akkor köss egy szép csokrot vegyes száraz virágokból, dekoráld a szárát hozzá illő színű masnival, és fektesd le egy megfelelő helyre, lógasd fel, vagy állítsd vázába.

 7 Asztaldísz

 Biztosan van otthon használaton kívüli kis kaspód, vagy csereped, amit fel tudsz díszíteni. Tegyél bele egy darab száraz virághoz való tűzőhabot, tűzdeld bele a levendulát, tehetsz bele más száraz virágot is. Be is ragasztózhatod a szárakat mielőtt beletűzöd, így stabilabb lesz. Dekorálhatod szalaggal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése