2013. április 26., péntek

Pénzt ajándékozni stílusosan? Megmutatjuk!

 7 tipp, hogyan adj pénzt ajándékba

Biztos te is tapasztald, hogy ha megkérdezel egy kamaszt, hogy mit szeretne ajándékba kapni, akkor rávágja, hogy pénzt. A ballagó diák is a pénznek örül a legjobban, amit legegyszerűbben egy borítékban, képeslap kíséretében adhatsz át, esetleg vásárlási utalvány formájában. Ám ha mégis valami ötletesebbet szeretnél adni, most elleshetsz néhány ötletet.

1. Pénzcsokor
A legközismertebb módja a pénz átadásának, elegáns, látványos megoldás. Arra figyelj, hogy ne az utolsó pillanatra hagyd a csokor megrendelését, mert nem biztos, hogy el tudják vállalni. Mivel egy ilyen csokor elkészítése, (ha igényesen történik) hosszabb időt vesz igénybe, néhány nappal korábban rendeld meg, és lehetőleg vidd be a virágüzletbe a készpénzt is, olyan címletekben, amiben a csokorba szeretnéd köttetni (az üzleteknek nem kötelessége pénzt váltani.).
 

Forrás: http://virágküldés.hu/hu/

2. Fiola
Készen is kapható a képen látható kis dísz fiola, de simán is megveheted,és te magad is kidíszítheted.


Forrás: www.nlcafe.hu
3. Pénztárca
Ha valami ajándékot is szeretnél adni, de csak jelképesen a pénz mellé, vegyél egy kis pénztárcát, és abba tedd bele. Ha több kisebb címletre váltod, látványosabb lesz.

 



4. Persely
Tedd a pénzt egy perselybe, úgy, hogy picit kilógjon a résen, vagy tedd tele apróval.





 5. Kincsesláda
Rakd tele a ládát "kincsekkel" (gyöngyök, kavicsok, stb.), annak a tetejére tedd a bankókat, az előbbihez hasonlóan, hogy picit kilógjon itt-ott, vagy keverd közéjük az apróra felváltott pénzt.




 6. Képkeret
Hajtogasd össze a bankjegyet úgy, hogy a rajta szereplő embernek csak az arca látsszon, majd tedd egy színes papírra, és úgy tedd a képkeretbe. Ha személyesebbé szeretnéd tenni, gravíroztass a keretbe egy szép idézetet..
Másik változata ennek, ha több kisebb címletű bankjegyből csinálsz "ballagási tablót", vicces neveket is írhatsz alájuk.





7. Pénz-ing
Egy kis ékszer dobozban átadva okozhatsz meglepetést ezzel az inggel, aminek az elkészítését lépésről lépésre megmutatjuk.
  

1. Hajtsd be a pénz hosszabb oldalait középre.

2. Fordítsd meg, és hajts le az egyik végéből fél centit, majd fordítsd vissza.

3. Hajtsd be a sarkait, a fenti kis csücskök lesznek a gallér sarkai.

4. Hajtsd fel az alját körülbelül az egyharmadánál.

5. Hajtsd ki, majd a képen látható módon csípd ki a szélét a hajtásvonalnál.

6. Hajtsd fel a végét újra úgy, hogy a csücskök kint maradjanak, ezek lesznek az ing ujjai.

7. Hajtsd fel az alsó szélét, pontosan a gallér sarkai alá. Kész az ing.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése