2013. július 18., csütörtök

Levendulás hűsítő

Nyári melegben jólesik egy jéghideg szörpöt meginni.
Saját készítésű szörpöket már ajánlottunk (http://hegykoiviragoslanyok.blogspot.hu/2013/07/hazi-szorpok-viragbol-levendula-rozsa.html ), jöjjön most a jégkocka.
Egyszerűségében nagyszerű recept ez, hiszen nagyon könnyen elkészíthető, viszont nagyon mutatós!




Levendulás - citromos jégkocka:

 

  • Vágj fel egy citromot szeletekre (miután jól megsikáltad), és a szeleteket negyedeld el.
  • Vágj le néhány szál levendulát, és morzsold le a virágokat.
  • Tedd egy jégkocka tartóba az egészet, felváltva, vagy együtt, ahogy tetszik.
  • A megmaradt citrom levét csorgasd rá, majd töltsd fel vízzel.
  • Tedd a fagyasztóba.

Ezzel a módszerrel bármilyen ehető virágból, gyümölcsből, vagy fűszernövényből készíthetsz ízletes és mutatós hűsítőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése