2013. július 16., kedd

Környezetbarát, saját készítésű permetszer

 

A diófalevél forrázat


Te is szeretnél egészségesen étkezni? 
Szeretnél minél több bio alapanyagot használni?
Ha van kerted, és termesztesz zöldséget, gyümölcsöt, pontosan tudod, hogy nem is olyan könnyű vegyszerek nélkül védekezni a kártevők ellen.

Most egy teljesen környezetbarát, saját készítésű permetszert próbálhatsz ki, ha elkészíted a mi receptünk alapján. Nagyon könnyen elkészíthető recept, próbáld ki bátran!
Elűzi a hangyákat, levéltetveket a fáról, gombabetegségekre is jó, és kevesebbszer kell ismételni, mint a régi permetszerekkel.


A diófalevél forrázat receptje:

  • Forralj fel öt liter vizet, tegyél bele annyi diófalevelet (nyéllel együtt), hogy megtöltse. Kicsit hagyd állni, hogy kioldódhassanak belőle a hatóanyagok. Ha kihűlt, szűrd le, töltsd permetezőbe.
  • A levelet se dobd ki, tedd a komposztra, ott is érvényesül a hatása majd. 
  • Frissen vetett növényekre ne fújd, csírázásgátló hatása van.

A diófalevél forrázat rovarriasztó és bőrszépítő hatás tudományosan is igazolható: “A diólevélnek keserű nyálkahártya-összehúzó, tonizáló hatása van, cserzőanyagokban nagyon gazdag. Összehúzó, cserző hatását a levél tannintartalma, baktériumölő, gombaölő, rovarölő és rovarriasztó hatását pedig a vele kapcsolatban lévő ellagénsav okozza.”- lehet olvasni több gyógynövény ismertetőben. 

Így tehát, még amiatt sem kell aggódnod, ha rád hullik a permetszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése