2013. július 23., kedd

Esküvői virág dekorációk mezei stílusban

 

Mezei stílusú menyasszonyi csokor, kitűzők, csuklódíszek

A mezei stílusú virágcsokrok mindig a kedvencek közé tartoztak. Sosem mennek ki a divatból, és a most igen népszerű vintage stílus remek kiegészítői lehetnek. 
Virágkötészeti szempontból a valódi mezei virágok nem alkalmasak esküvői dekorációk készítéséhez, mivel csekély a tartósságuk. Erre a célra nemesített változatok kaphatóak, amelyek jóval hosszabb ideig bírják víz nélkül. (Solidago, aster, napraforgó, sóvirág, stb)
Ha nem ragaszkodsz a kimondottan a mezei virágokhoz, hasonló mezei stílust érhetsz el sok apró fejű vegyes virággal. A hatás fokozása érdekében többféle színt érdemes alkalmazni.

 

Mezei stílusú menyasszonyi csokor

 
Sok rezgő, sóvirág és solidago teszi légiessé a csokrot

Apró rózsák, krizantém és mezei virágok sokasága


A szártakarás elegáns megjelenést ad a csokornak

A mezei stílushoz a kerek, de nem túl szabályos, inkább játékos forma illik. Néhány apró fejű rózsa és krizantém mellett sok sok rezgő, és apró mezei virág látható.

 

Mezei stílusú kitűző

 

A vőlegény és a vőfély nagyobb, a vendégek kisebb kitűzőt kapnak

 

A vőlegény és a vőfély hagyományosan nagyobb, de egymástól különböző kitűzőt kap, a vendégek kitűzőjében is megjelenik a hagyomány, rozmaring dekorálja a rezgőt. Apró fiolákat rejt a szártakaró, ezért bírja egész nap a virág.
Még több esküvői hagyományt olvashatsz itt.

 

Mezei stílusú csuklódísz

 

A csuklódísz harmonizál a kitűzővel

 

A koszorúslányok nem csokorral, hanem csuklódísszel vonulnak, amik a kitűzőkhöz passzoló virágokból készültek. Széles organza szalaggal lehet felkötni, az alkaron végigvezetve látványos dekorációt alkot.


Zűgn Judit és Sefcsik Éva munkái

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése