2013. április 29., hétfő

Közeleg az Anyák napja!

Anyák napi ajándékok

Vasárnap anyák napja. Mindenki megemlékezik, megajándékozza édesanyját ezen (nem csak ezen) a napon.
Elmaradhatatlan ilyenkor a virág, és valami apró ajándék.
Eheti sorozatunkban naponta bemutatunk egy egy népszerű virágot, és egy egy saját készítésű kis ajándéktárgyat.


Mai növényünk a minirózsa

Forrás: http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php/evelo-noevenyek/576-minirozsa-gondozasa
 Mikor megkezdődik az ültetési szezon, az egyik legkedveltebb ajándékozni való növény a minirózsa, vagy szobarózsa. Nevével ellentétben szobában nemigen tartható, legfeljebb egy nagyon világos, hűvös, páradús levegőjű télikertben. Ha nem rendelkezünk ilyen helyiséggel, inkább tekintsünk rá vágott virág helyettesítőként, mert még a legrosszabb helyen is tovább megmarad, mint egy csokor, vagy ültessük ki a kertbe, esetleg dézsás növényként teraszon, erkélyen, vagy balkonládában is nevelhetjük. Gondozása gyakorlatilag megegyezik a normál rózsákéval, szereti a napot, igényli a rendszeres öntözést és tápoldatozást. Az elhervadt virágokat távolítsuk el, így serkentve újabb virágzásra, és hogy szép, kompakt formájú kis bokrunk legyen, rendszeresen metsszük vissza a szárakat, körülbelül egyharmadig. Télen mérsékelten öntözzük fagymentes időben, a töveket pedig érdemes betakarni a fagyok ellen. Bár a nemesített fajták már nagyon ellenállóak a betegségekkel szemben, a tetvek ellen ültessünk mellé levendulát.

Mai ajándékunk scrapbook fényképkeret


Készítette: Sefcsik Éva
1. Válassz ki egy fényképet, amit édesanyád szeret.
2. Válassz ki hozzáillő kartonokat, virágokat,     csipkeszalagot, vagy bármit ami illik a fotó témájához.
3. Vágj ki két egyforma nagyságú négyszöget, az egyikből vágj ki egy téglalapot, aminek mindkét oldala egy centivel kisebb a kiválasztott fotónál.
4. Dekoráld ki: ragassz rá virágokat, kartonfecniket, a szalagokat, gombokat, strasszokat, bármit, ami tetszik. A szalagok szélét hajtsd vissza, és a fonákon is ragaszd le.
5. Ragassz a hátuljához a felső szélén egy akasztót.
6. Ragaszd bele a képet hátulról, majd ragaszd rá az egész hátuljára a másik, üres kartont.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése