2013. augusztus 13., kedd

Dísztök dekorációk - virág

Virágot a dísztökbe!


Ősziesebb augusztusi napokon megjön a kedved a lakás díszítéséhez? Már kaphatóak az első őszi dekorációk, mint például a dísztökök, így nyugodtan engedhetsz a csábításnak.
A halloweeni tök faragásához még kora van, de számtalan más módon is fel tudod használni a dísztököket. Elsőként megmutatjuk, milyen szép a dísztök virággal dekorálva.


Élő virágot bele!

Nagyobb dísztök kivájt belsejébe árvácskát, vagy más kisebb növénykét ültethetsz. Ha nem szeretnéd, hogy tönkre menjen télen, még a fagyok előtt ültesd ki szabad földbe.




Gyertyával díszítve

Vájd ki a dísztököt, tegyél bele egy szép gyertyát, és tűzz mellé néhány virágot, levelet, ágat, ahogy csak tetszik!




Száraz virág dekoráció

Tipikus őszi dekoráció lesz a dísztökből, ha száraz virágot tűzöl a kivájt belsejébe. Száraz oázist tegyél a lyukba, majd sóvirágot, szalmarózsát, vagy bármilyen száraz virágot, termést szúrhatsz bele.




Virág fejekkel körbetűzve

A krizantém is tipikus őszi virág, ráadásul nagyon tartós is. Fúrj a tökbe lyukakat, és tegyél bele rövidre vágott virág fejeket. Ha még tartósabbra akarod, vájd ki a tököt, és tegyél bele vizes oázist, majd a lyukakon keresztül szúrd az oázisba a virágokat. Miniszegfűvel, minirózsával is elkészítheted.
 



Váza dísztökből

Ilyen módon nehezebb kivájni a tököt, de ne törekedj arra, hogy az egész dísztök lyukas legyen.Csak egy cső legyen benne, a kálának pont elég annyi víz, ami oda befér. Gerberával, rövidebb rózsával, vagy krizantémmal is jól mutat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése