2013. augusztus 15., csütörtök

Dísztök dekorációk - kreatív technikák

 

Decoupage és őszi művirág díszíti a tököket

 

Könnyen elkészíthető őszi dekorációk dísztökből


Dekordróttal díszítve

Könnyen elkészítheted ezt a dísztökös dekorációt, nem kell hozzá más, csak tök és drót. Fogóval hajts íves formákat a drótból, és ragaszd a dísztökre. A tök indáinak kacskaringóira emlékeztető minták igen jól illenek ehhez a dekorációhoz.




Csipkésre festve

A legkönnyebben úgy készítheted el, ha tortacsipke, vagy csipke szalag rácsain keresztül szivaccsal nyomkodod a festéket a dísztökre.




Strasszokkal díszítve

Megint az inda minta köszön vissza, kicsit elegánsabb formában. Fesd le a tököt egyszínűre, rajzold elő a mintát, majd különböző méretű strasszokkal ragaszd végig. nagyobb méretű, egyenes felületű dísztököt válassz, azon könnyebb dolgozni.





Csipkével borítva

Kisebb dísztökökhöz régi mintás harisnya is jó, ha nincs, akkor rugalmas csipkét vegyél hozzá. Egyszerűen húzd rá a tökre, és alul is, felül is kösd el madzaggal. a tetejét szép szalaggal, tüntesd el.




Aranyos dekoráció

Ehhez az őszi dekorációhoz tényleg nem kell komoly kézügyesség. Arany festékspray-vel fújd le a dísztököket, és tedd egy szép tálba. Elegáns vacsorák dísze lehet, de akár karácsonykor is felhasználhatod a megmaradt dísztököket, ha így dekorálod.




Decoupage variációk

A decoupage már klasszikusnak számít a kreatív technikák körében, a variációk száma végtelen. A legegyszerűbb változat, ha elszórtan egy két apró mintát ragasztasz a dísztökre. Ha a teljes felületet szeretnéd bevonni szalvétával, akkor vágj hosszanti csíkokat, és függőlegesen ragaszd fel őket körben, ha ívesre vágod nem lesz alul és felül átfedés. Mindig lakkozd le a végén az egész tököt. További kreatív technikákkal fokozhatod a látványt.




Dekortapasszal ölelve

Egyszerűségében nagyszerű dekorációs termék a dekortapasz, rengeteg szín és minta közül választhatsz. Nincs más dolgod, mint a megtisztított dísztökök derekára egy csíkot ragasztani. Minél több, annál szebb, és igazán könnyen elkészíthető.




Pöttyözve

Finoman visszafogott, mégis nagyon szép ez a pöttyös dísztök. A mintát rajzold elő egy papírra, majd indigóval rajzold át a pöttyöket a dísztökre. Ha csak ceruzával vonalakat húzol, lehet, hogy nem tudod nyomtalanul eltüntetni a pöttyök közül. Lakkfilccel vagy vízálló festékkel fesd át a mintát. Akkor a legmutatósabb, ha kontrasztos színekkel dolgozol.
Tipp: Körömlakkot is használhatsz, kidomborodó felszíne még izgalmasabbá teszi a dekorációdat.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szupik ezek a díszítések... főleg az arannyal dekorált tökök tetszenek... :-)

    VálaszTörlés