2013. szeptember 10., kedd

Balkonládák őszi lakói - kert, terasz, erkély

Őszi dekorációk a balkonra

 

Ilyenkor még sok nyári virág pompázik a balkonládákban, de már érdemes gondolkodni, hogy mit ültess az egynyári virágok helyére. A muskátli, és a többi évelő egészen a fagyokig bírja, de a petúnia, pistike és társaik már lassan lecserélhetőek. 
Mai összeállításunkban bemutatjuk a legkedveltebb őszi balkonnövényeket.


Mit érdemes ősszel a balkonládákba tenni?

 

  •  Ha vegyesen ültetted az egynyári virágokat, és van benne olyan ami még szép, de néhány már tönkrement, tegyél a helyére dísztököt. Gyönyörű őszi dekorációt kapsz az ablakodba.


  •  Két őszi kedvenc a díszkáposzta és a krizantém, vegyesen ültetve jól kiegészítik egymást. Ültethetsz alá kerti borostyánt, de ha megmaradt a kakassarkantyú, a mellé is teheted.



  • A legegyszerűbb, ha egyféle virágot ültetsz, azzal nem lehet melléfogni! Az árvácskák sokasága késő őszig kápráztatja a szemünket.



  • A csarab (calluna), vagy a hanga (erica) félék is nagyon kedvelt őszi növények, jól párosíthatóak a fent már említett növények bármelyikével, vagy önmagában is ültetheted.



  • A törpe örökzöldek, mint például az örökzöld veronika (hebe) egész télen is szépen díszíti az erkélyedet, erősebb fagyok esetén érdemes betakarni, és csak a fagymentes napokon szabad locsolni. A csupasz földet borítsd be kavicsokkal, és csodás őszi, téli dekorációd lesz!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése